top of page
Image by Palle Knudsen

Rolstoel vervoer

Ook voor rolstoelvervoer bent u bij RVN Taxi Zwart aan het juiste adres.


RVN Taxi Zwart beschikt over personenbussen die speciaal zijn omgebouwd voor het vervoer van rolstoelgebruikers.

Uiteraard zijn de chauffeurs opgeleid. De rolstoelbussen van RVN Taxi Zwart zijn voorzien van Tribus of Flex-i-Trans bevestigingssystemen. 

Deze flexibele systemen maken het mogelijk om enerzijds het merendeel van de verschillende rolstoelen te vervoeren en anderszins in een
handomdraai te wisselen van 8-persoonsbus naar rolstoelbus. De rolstoelbussen zijn ingericht voor het gelijktijdig vervoer
van maximaal 2 of 4 rolstoelinzittenden.

Voor alle rolstoelen geldt dat het uiteindelijk aan de chauffeur is om te beoordelen of deze deugdelijk kan worden vastgezet. Voor veel elektrische rolstoelen geldt dat deze zijn voorzien van ogen speciaal voor het bevestigen van haken voor tijdens het vervoer.

Voor het vervoer van scootmobielen geldt afwijkende regelgeving. Volgens de Code VVR vallen deze, als gevolg van de zwakke frameopbouw, in de categorie 'Niet veilig vervoerbaar'. U kunt uw scootmobiel alleen als bagage meenemen.

Dit betekent dat u als gebruiker niet in de scootmobiel kunt blijven zitten, maar gebruik dient te maken van een gewone zitplaats.

Gelieve bij uw reservering duidelijk aan te geven dat uw een scootmobiel wenst mee te nemen.

bottom of page